Robot Belgium

Just another SeoBureau site

Het verwarmen van uw bovengronds zwembad kan het zwemmen comfortabeler maken omdat het uw zwembadseizoen elk jaar verlengt. Stelt u zich eens voor dat u ’s avonds een duik neemt in het warme water terwijl de herfstkou om u heen valt. Ziet u hoe een bovengrondse zwembadverwarming de bruikbaarheid en het plezier van uw zwembad kan verhogen?

Bovengrondse zwembaden zijn tijdelijke constructies die u meer opties geven dan ingegraven zwembaden. Als u bijvoorbeeld gaat verhuizen, kunt u een bovengronds zwembad inpakken en meenemen. Dit kan de investering in een permanent geïnstalleerde zwembadverwarming minder aantrekkelijk maken.

Gelukkig zijn er veel verschillende manieren waarop u uw zwembad kunt verwarmen, waaronder met een zwembadwaterverwarmer, warmtepomp, zonne-ringen, zonne-afdekkingen of vloeistofbehandelingen.

Het verwarmen van een bovengronds zwembad vereist een warmtebron of een andere methode die voorkomt dat het water uit het zwembad verdampt. Warmtebronnen, zoals zwembadverwarmers, hebben energie nodig om te werken. Dit kan aardgas, propaan, zonnepanelen of zwembad-water-verwarming zijn. Solarringen en solarafdekkingen zijn minder dure opties en vereisen geen externe energiebronnen.

Wist u dat?
Laat de angst voor de kosten van het verwarmen van uw zwembad u er niet van weerhouden om in alle comfort te zwemmen! Er zijn betaalbare manieren om het water op te warmen, waarmee u het zwemseizoen van uw bovengronds zwembad kunt verlengen.

Stap 1: Evalueer uw behoeften
De verwarmingsbehoefte van uw zwembad hangt af van de grootte van uw bovengronds zwembad, waar het van gemaakt is, waar u woont, en of het zwembad een permanente structuur is of niet.

Voor kleine bovengrondse zwembaden kan een betaalbaar zonnedek of een warmtepomp bijvoorbeeld genoeg warmte leveren om uw zwembad in het zuiden van de Verenigde Staten het hele jaar door te kunnen gebruiken. In het noordwesten van de VS kan een zwembadverwarming echter nodig zijn om het zwemseizoen voor een groot bovengronds zwembad te verlengen. Als u uw zwembad slechts een paar keer per seizoen hoeft op te warmen, of als het zwembad niet permanent geïnstalleerd is, kan het gebruik van een vloeibaar warmtedeken voldoende zijn.

Door uw doelstellingen, behoeften en budget te begrijpen, kunt u de beste beslissing nemen over hoe u uw bovengronds zwembad wilt verwarmen. Onthoud: dezelfde oplossing zal niet voor iedereen werken.

Stap 2: Beslis over uw warmtebron
Er zijn vijf algemene categorieën verwarmingselementen voor bovengrondse zwembaden, met tientallen merken en modellen voor elk type. Uw zwembadverwarmingsbehoeften en uw budget zijn belangrijke overwegingen bij de beslissing welk type bovengrondse zwembadverwarming te kopen.

Zwembad Water Verwarmer
Warmtepompen
Aardgas of propaan
Zonne Ringen
Vloeibare warmte dekens
PRIJS:
WAAROM U HET NODIG HEEFT:
Een zwembadwaterverwarmer is een permanent geïnstalleerde en effectieve verwarming die kan werken met sommige soorten bovengrondse zwembaden. Het is de duurste optie, maar kan de watertemperatuur gemakkelijk met 30 graden of meer verhogen.

WAT TE ZOEKEN:
Zwembadwaterverwarmers kunnen propaan, aardgas of zonnepanelen gebruiken om de verwarming aan te drijven. Sommige zwembadverwarmers werken goed met bepaalde types van bovengrondse zwembaden.

Stap 3: Koop een bovengrondse zwembadverwarming
Bovengrondse zwembadverwarmers en warmtepompen worden beoordeeld op BTU’s, wat een eenvoudige maat is voor hoeveel energie het apparaat nodig heeft om een pond zwembadwater een graad te verwarmen. Een verwarmer voor een bovengronds zwembad zal een lagere BTU hebben dan een verwarmingselement voor een ingegraven zwembad. Over het algemeen hebben bovengrondse zwembadverwarmers meer water te verwarmen en hebben ze meer BTU’s nodig.

Vloeibare warmtedekens, solarringen en solardekens worden niet op BTU’s beoordeeld. U zult echter moeten weten hoeveel liter uw zwembad bevat of wat de afmetingen zijn zodat u het juiste verwarmingselement voor uw zwembad kunt kopen.

Bovengronds Zwembad Verwarmer
Stap 4: Installeer uw bovengrondse zwembadverwarming
Het is gemakkelijk om zelf een verwarmingsdeken, solar ring of drijvend solar deken te installeren. U hoeft het alleen maar in het zwembad of op het zwembadoppervlak te leggen. Vaste zonnedekens vereisen een professionele installatie, maar daarna kunt u de deken zelf bedienen.

Bovengrondse zwembadverwarmingen en warmtepompen moeten ook professioneel geïnstalleerd worden. Afhankelijk van waar u woont en hoe het geïnstalleerd wordt, heeft u misschien een stadsvergunning nodig en de hulp van een zwembad-verwarmingsinstallateur om de tanks te plaatsen en de draden aan te leggen. Na de installatie moet u ervoor zorgen dat de propaan- en aardgastanks gevuld blijven.

Pro Tip: Het is prima om altijd solar ringen of een solar deken op uw zwembad te laten liggen. Maar u wilt uw zwembadverwarming niet aan laten staan tenzij u hem nodig heeft. U verspilt dan propaan, aardgas of zwembadwater-verwarming. Zet hem daarom een paar uur voordat u hem nodig heeft aan.

Elk zwembad heeft andere verwarmingsbehoeften, afhankelijk van waar uw huis staat en de grootte. Over het algemeen zijn zwembadverwarmers het meest effectief en duur. Gelukkig zijn er meer betaalbare opties die misschien precies goed zijn voor uw zwembad, vooral als u in een warmer klimaat woont.


Zwembad kopen? Dan ben je hier bij ons aan het juiste adres! Na een paar hittegolven en heel wat vragen van onze klanten, hebben we beslist om vanaf 2021 ook een gamma zwembaden toe te voegen. We kiezen bewust voor het merk EXIT omwille van hun kwalitatief hoogstaande aanbod en service.